2011-09-04

+Lauros sausainiukai su anakardžių riešutais ir baltuoju šokoladu

Po gimtadienio virtuvės lentynoje atsirado paslaptingas stiklainiukas su dar paslaptingesiu baltu mišiniu, o ant prikabinto lapelio puikavosi Lauros nurodymai, ką su visu tuo daryti. Ir štai išaušo vasariškas rudens sekmadienio rytas, kai reikėjo nurodymus įvykdyti.

Darbo nedaug, o rezultatas - stulbinantis:)

Kadangi gaminau iš "pusfabrikačio" receptą pateikiu apibendrintą iš suieškotų panašių bei paremtą mano ilgamete kepėjos patirtimi:)

Taigi viskas turėtų vykti taip:

Reikia:
2 kiaušinių
100 g kambario temperatūros sviesto
Vanilinio cukraus
Žiupsnio druskos
Šaukštelio kepimo miltelių 
400 g miltų
200 g cukraus
100 g baltojo šokolado (smulkinto)
150g  kapotų anakardžių riešutų


Visus ingridientus sumaišome, išminkome kad gautųsi vienalytė masė. Tada formuojame kaštono dydžio rutuliukus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami nemažus tarpus, nes sausainiai, kaip rašė Laura, iš rutuliukų tampa blyneliais:)



Kepame apie 14 min 190°C orkaitėje, paliekam kelias minutes atvėsi ir ragaujam arba dedam į metalinę dėžutę ir laukiam svečių:)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą