Ar žodžiai "kotletas" ir "ypatingas" dera?
Gal ir nelabai. Kažkodėl pasamonėje kotletai neatrodo labai geras maistas, ar bent jau ne tai, kuo girtumeis:) O gal kartais ir be reikalo - juk naminiai nebūtinai turi būti blogi, ypač kai žinai, iš ko gamini.
Šituos ypatinguosius gaminsime iš:
~400 g maltos jautienos, kuo geresnė ir tikresnė, tuo skaniau
1 kiaušinio
1 bulvės
Smulkintų petražolių
Graikinių riešutų
Druskos, pipirų
Jautieną "paprieskoniname" ir išmaišome su kiaušiniu.
Išvirtą bulvę sutriname tarsi bulvių košei, kad neliktų gumuliukų.
Bulvę įmaišome į mėsą kartu su petražolėmis ir smulkintais graikiniais riešutais.Tiek petražolių, tiek riešutų galima negalėti - suteikia gero skonio.
Viskas? Atrodo, kad taip.
Iš mėsos formuojame kotletus (pailgus, mažo cepelino formos:)
O tada kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir valgom kaip tikri lietuviai su bulvėmis, raugintais kopūstais ir agurkėliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą