Daug ieškojau, kokia sriuba galėtų sušildyti susirinkusius svečius. Normandiškos neradau, bet ši obuolių su kariu pasirodė be galo patraukti. Ir spalva - saulėta:)
Manau, kad galiausiai ji tapo vakaro patiekalu - favoritu. Man asmeniškai, bent jau gražiausiu patiekalu tikrai!
- 900 g obuolių,
- 600 g bulvių,
- 3 svogūnai,
- 3 valg. šaukštai sviesto,
- 3 arb šaukšteliai kario (galiausia sudėjau visą pakelį:))
- ~2 l vištienos sultinio
- keli lauro lapai
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- keli žiupsneliai rudojo cukraus
- 600 g grietinėle
- anties krūtinelė
- šviežia kalendra
Obuolius padalinti į keturias dalis ir išimti sėklas, nulupti ir supjaustyti smulkiau. Bulves
nuskusti ir taip pat supjaustyti gabalėliais. Taip pat ir svogūną. Viską apkepti karštame svieste.
Sudėti kario prieskonius, permaišyti ir dar šiek tiek trumpai viską pakepti
Galiausiai užpilti sultinį, įdėti lauro lapus, cukrų, druską, pipirus ir pavirti apie 20 min.
Išimti lauro lapus ir įmaišyti grietinėlę, o tada viską sutrinti blenderiu.
Dėl tekstūros rekomenduojama perkošti, bet galima ir praleisti, jei gerai viską sutrynėte.
Sudėti kario prieskonius, permaišyti ir dar šiek tiek trumpai viską pakepti
Galiausiai užpilti sultinį, įdėti lauro lapus, cukrų, druską, pipirus ir pavirti apie 20 min.
Išimti lauro lapus ir įmaišyti grietinėlę, o tada viską sutrinti blenderiu.
Dėl tekstūros rekomenduojama perkošti, bet galima ir praleisti, jei gerai viską sutrynėte.
Tada dar paskaninti prieskoniais, kurių trūksta.
Jei obuoliai rūgštesni, įdėkite daugiau cukraus. Aš sunaudojau visą kario pakelį, nes norėjosi ryškesnio jo skonio. Druskos žinoma irgi dėjau daugiau:)
Kol sriuba verda, pasiruoškite anties krūtinėlę. Nuimkite odą, ir jei reikia, krūtinėlę nuo kaulo ir kepti visą, nesmulkintą ant šiek tiek alyvuogių aliejaus. Iš pradžių ~10 min ant odos pusės, o tada dar 5 - 10 min ir kitą pusę. Iškepusią pjaustykite plonom riekėm, paskaninkite gera druska ir pipirais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą