Kasmet kai per Lenkiją važiuodavome į Vokietiją artėjant prie sienos daugėdavo užrašų "spargel", "spargel" (špargel špargel, arba šparagai). Pas mus tada jie dar visai nebuvo populiarūs, o vokiečiai turėdavo šparagų sezoną - nuo gegužės vidurio iki maždaug Joninių, kai visi visur valgo tuos Špargelius - ir namie ir restoranuose.
O šiemet, po gal 15 metų pasijuto, kad ir į Lietuvą pagaliau atėjo šparagų (arba kaip lietuviai vadina - smidrų) manija. Aną savaitgalį tymo turguje vyko smidrų festivalis, o maximoje - jiems buvo akcija. Todėl šparagų festivalį padarėme Kukoriškių spa ir penktadienio vakarienei gaminome tagliatelle su šparagais pagal vokišką receptuką. Apipavidalinimas žinoma "country style":)
500 g žaliųjų šparagų
Pora šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Šv.maltų juodųjų pipirų
Tagliatelle makaronų
Indelis ar pora didelių šaukštų varškės kremo sūrio (rasa, philadelphia ar pan)
Pusės citrinos sulčių
Šiek tiek parmezano
Saujelė baziliko lapelių
Migdolų drožlių pabarstymui jei norite prabangiau
Šparagus nuplaukite, nulupkite apatinį trečdalį ir nupjaukite sumedėjusį galiuką. Likusį kiek įstrižai supjaustykite į maždaug tris dalis ir pakepkite apie 4-5 min. gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Paskaninkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais
Šparagus nuplaukite, nulupkite apatinį trečdalį ir nupjaukite sumedėjusį galiuką. Likusį kiek įstrižai supjaustykite į maždaug tris dalis ir pakepkite apie 4-5 min. gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Paskaninkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais
Tagliatelle išvirkite al dente. Nepervirkite. Nukošdami šiek tiek vandens palikite padažui.
Makaronus Sudėkite į keptuvę su šparagais, įmaišykite varškės kremo sūrį. Dar paskaninkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.Įpilkite šiek tiek makaronų vandens, kad padažas būtų skystesnis arba, įmantriau tariant, emulsifikuotųsi.
Makaronus serviruokite pabarstydami plėšytu šviežiu baziliku, parmezanu ir, jei turite migdolų drožlėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą