Italijoje knygos apie ledų gamybą taip ir neradus tenka "kurti" receptus pačiai. O kadangi jau po truputį pradeda kvepėti kalėdomis ir mašinoje karts nuo karto skamba šventinės giesmės ir dainos šį kartą sumakalavau obuolių ir cinamono skonio ledus (nuo Vokietijos laikų šitas skonis asocijuojasi su Kalėdom).
Reikalingi dalykai:
Didelis indelis grietinėlės (paprasta, plakamoji, bet ne plakta)
Didelis indelis natūralaus jogurto
Cukrus, vanilinis cukraus (pagal skonį)
Cinamonas
Mamos obuolienė (kokie geri keturi šaukštai)
Sumaišom jogurtą ir grietinėlę, pasaldinam, pacinamoninam, įdedame obuolienės*, gerai išmaišome ir dedame atvėsinti į šaldytuvą. O tada į ledų aparatą (ar dėžutes į kamerą bet vis pamaišant). Ir viskas. Gauname kažką tokio:
Papuošti galima cinamono lazdelėm ir kokiu marcipaniniu rutuliuku. Deja, ledai dar kameroje, laukia svečių, todėl gražesnės nuotraukos neturiu:)
* obuolienę galima pasigaminti ir begaminant ledus - obuolius nulupam, supjaustom kubeliais, pilam cukraus, paverdam, įdedam dar saujelę obuolių (šie nespėja suvirti ir obuolienė nebūna vien tik košės konsistencijos), dar šiek tiek paverdam. Ir viskas. Svarbu prieš dedant į ledų masę atvėsinti, nes antraip pastaroji sunkiai šals.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą