Nepasakyčiau kad morengai yra mano svajonių desertas, bet jų receptas čia vienaip ar kitaip priklauso, kadangi:
Meringa (vienoje kompanijoje mano tarsi antras, o gal net ir pirmas vardas) = Meringa (it. morengas:)
Taigi, gaminant
Sablés Bretons atlikusios baltymus teko panaudoti morengams/meringoms:
3 baltymai
150 g cukraus pudros (50g vienam baltymui)
Baltymui gerai išplakti (kad galėtum apversti virš galvos indą su jais), tuomet po truputį supilti cukraus pudrą (aš naudojau pačios kavamale susimaltą cukrų) iki gausis balta masė. Iš jos formuoti morengiukus (švirkštu ar šaukšteliu) ir iš lėto kepti/džiovinti apie valandą pusantros ~100 °C orkaitėje.
Gal ir svajoniu deseru netaps, bet siulau pabandyti pries kepant ant kiekvieno morengiuko uzdeti po rugscia uoga (pvz as dedu saldytus juoduosius serbentus) Tokiu butu is "salutinio" deserto, (kuris tik skirtas sunaudoti baltymus) jis daznai tampa pagrindiniu skanestu:D
AtsakytiPanaikintio, kokia puiki idėja! reikės pamėginti;))
AtsakytiPanaikinti