Du baklažanai
Alyvuogių aliejaus
Pora skiltelių česnako
2-3 šaukštai Tahin (sezamų pasta)
2-3 šaukštai citrinos sulčių
2-3 šaukštai natūralaus jogurto
Druskos
Pipirų
Kumino
Petražolių ir skrudinto sezamo pabarsymui
Baklažanus įpjaukite keliose vietose aštriu peiliu (pabadykite) ir kepkite skardoje su šiek tiek aliejaus iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje. Gerą pusvalandį užtruks. Baklažanai turėtų būti sukepę ir minkšti.
Iškepusius kiek atvėsinkite ir nulupkite arba visų išskobkite šaukštu. Sudėkite į dubenį ir nupilkite susidariusį vandenį, galite kiek net spustelėti rankomis, kad išgręžtumėte.
Sutrinkite baklažanus beldneriu, sudėkite trintą česnaką, tahin, citrinos sultis, jogurtą ir išmaišykite. Druska, pipirai ir kuminas pagal skonį. Papildomai galite įdėti dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Galiaisiai pabarstykite smulkintom petražolėm ir jei turite, skrudintu sezamu.
Jeigu turite laiko ir noro - iškepkite naaną, bet skanu ir su lavašu ar turkiška duona:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą