Savo katę buvau palikusi pas tėvus, tad nuvažiavau tenai. Sekmadieniai ir anksčiau būdavo diena, kai juos lankydavau. Tada gaudavau gėrybių iš kaimo, kiaušinių, sūrio, daržovių, dabar, ne sezono metu, galiu pagaminti jiems pietus.
Mama jau buvo nupirkusi vištienos, tad apžiūrėjusi ko yra namuose, nutariau jog bus vištiena marinuota garstyčiose ir meduje, su apelsinų padažu. Šalia couscous ir žalios salotos su ridikėliais.
Sunaudojau:
- Vištiena ( tiek, kiek suvalgysite; gali būti petukai, kulšelės, kumpeliai, sparneliai)
- Medus (koks šaukštelis)
- Garstyčios (apie pora šaukštų)
- Druska pipirai
- 3 apelsinai
- 2 valg. š. sojos
- 2 arb. š. rudojo cukraus
- 2 arb. š. krakmolo
- Pora skiltelių česnako
- galima, bet nebūtina, smulkinto šviežio imbiero
- galima, bet nebūtina ~30 g sezamo pabarstymui
Vištieną pabarstykite druska, grūstais juodaisiais pipirais, ištrinkite garstyčiomis su grūdeliais ir medumi. Palikite valandėlę pasimarinuoti.
Kepkite ~180ºC orkaitėje apie 45 minutes ar valandą, priklausomai nuo to, ką kepate. Žodžiu, kol iškeps, ir mėsa lengvai atšoks nuo kauliuko.
Tuo tarpu paruoškite padažiuką:
Vieną apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite jo žievelę.
Išspauskite visų apelsinų sultis
Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Viską sudėkite į puodą, įpilkite sojos padažą ir cukrų ir virkite apie 20 min. Jei reikia, paskaninkite pipirais.
Krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje ir supilkite į padažą. Išmaišykite, pakaitinkite - padažas sutirštės.
Jei naudosite sezamą pabarstymui - pakepkite jį ant keptuvės be riebalų, kad apskrustų. Tik nesudeginkite! Aš pasiruošiau, bet pamiršau pabarstyti:))
Couscous ruoškite paprastuoju būdu - užkaiskite tiek pat gramų vandens, kiek virsite couscous. Pasūdykite, suberkite kruopas, išmaišykite. Palikite išbrinkti kelias minutes. Tada įmaišykite sviesto.
Štai jums ir taikūs sekmadienio pietūs:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą