2015-02-21

Mousse au chocolat

Kaip šiandien prisimenu, kaip tada gal 12 metų Bremeno terasoje nusistebėjau kad per keistas pavadinimas desertui "musė šokolade", kurį teta Ieva ketinio pagaminti tą vakarą. O iš tikro visai ne musė, o šokolado puta.

Mousse au chocolat papuolė tarp tų receptų, kuriuos perėmiau iš jos Vokietijoje, o ji savuosius - iš savo tetos Marie Marselyje. Rašau ir galvoju, kad visgi įdomu, kaip kulinariniai džiaugsmai perduodami ne tik iš kartos į kartą, bet ir iš vienos šalies į kitą, per tetų liniją. Gal ir aš kada išmokysiu kažko savo dukterėčią?

O kol dukterėčios dar nesisukioja aplink virtuvėje, gaminu draugams.


Ingridientai:
  • 200 g kartaus šokolado
  • 200 ml indelis grietinėlės
  • 5 kiaušiniai
  • vanilinis cukrus

Procesas:

Šokoladą ištirpinkite šilto vandens vonelėje.











Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išsukite su ~šaukštu vanilinio cukraus.

Tegu baltymai tuo tarpu pabūna šaldytuve, nes atvėsę geriau plakasi.

Į ištirpintą ir jau kiek atvėsusi šokoladą iš lėto supilkite trynius ir išmaišykite.

Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į šokolado ir trynių masę.



Galiausiai - iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į šokolado kremą iki gausite purią šokolado putą.











 Dėkite į vieną didelį gražų indą arba į mažus kiekvienam smaližiui atskirai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą