2011-08-28

*Naminės Ricottos užtepėlė

Skanių dalykų tie Italai prigalvoję - mascarpone, ricotta, visi fromaggi, gelati ir kitos pieno gėrybės:)  Šį kartą apie ricotta lietuviškai.

Ricotta namų sąlygomis darau taip:

Kefyrą maišelyje (geriausia riebesnis - ale šaltibarščių) užšaldau kameroje. Jau užšalusį ištraukiu, išlukštenu, dedu į sietelį, įstatytą į puodą ar kitą indą, ir palieku, kad atitirptų. Kefyrui atitirpstant į puodą nubėga vandeningas skystis, o sietelyje lieka ricottos tipo masė.

Tada jau galima improvizuoti:)  Labai geras užkandis - ricottos užtepėlė.

Šį kartą į ją dėjau:
Naminė ricotta
1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė
1 vidutinio dydžio pomidoras, nuluptas* ir supjaustytas smulkiais kubeliais
Šviežias bazilikas
Džiovintas laiškinis svogūnas
Pakankamai druskos
Šiek tiek pipirų


Rezultatas:


Kitais kartais galima įdėti ir lietuviškesnių prieskoninių žolelių (petražolių, krapų) šviežią pomidorą pakeisti džiovintais


*Kad būtų lengviau nulupti odelę visų pirma išpjaunu pomidoro "uodegėlę", o viršūnėje odelę įpjaunu X pjūviu ir užpilu verdančiu vandeniu



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą