2014-11-10

*Sekmadienio pyragas. Tetos Elenos vaškės pyragas

Šis receptas priklauso Elenai, kuri yra mano dieduko brolio žmona ir mano dieduko sesers vyro sesuo:) Toks dvigubas giminystės ryšys su moterimi, kuri, kiek žinau, ji visada garsėjo skaniais kepiniai, o šio pyrago receptą radau mamos užrašytą ant sąsiuvinio lapo bevartydama senas gaminimo knygas. Ir štai jis prie šio sekmadienio Himalajų raudonos arbatos su bazilikais.

Pyragas ypatingai minkštas ir baltas, todėl labai tinka laukiant pirmojo sniego, arba įsimylėjus, kai viskas atrodo lengva, teisinga ir gera, arba kai lyg iš dangaus krenta geros žinios.


Pagrindas
  • 200 g sviesto
  • 3 kiaušinio tryniai
  • 3 valg. šaukštai cukraus
  • žiupsnis druskos
  • Miltų

Sviestą sutarkuoti, sumušti trynius, suberti cukrų, druską ir išmaišyti ar išplakti mikseriu. Dėti miltų tiek, kad tešla gerai minkytųsi, neliktų prie rankų. Tada ją kočioti ir tiesti į kepimo skardą.

Kepti apie 20 min iki 180oC laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei kepant atsiranda oro pūslių, praduriame šakute.


Varškė
  • 600 g varškės
  • 3 kiaušinio tryniai
  • 6 valg. šaukštai cukraus
  • Vanilinio cukraus
  • Jeigu norite, razinų
Varškę gerai ištriname su tryniais ir cukrumi kad nebūtų atskirų gumuliukų. jei biri - galima pertrinti blenderiu. Tada dedame ant pakepto pagrindo ir kepame dar  šiek tiek.


Viršus
  • 6 kiaušinio baltymai
  • 6 valg. šaukštai cukraus
  • Žiupsnelis citrinos rūgšties
Baltymus išplakame iki standžių putų ir dedame ant varškės, o tada viską dar į orkaitę ir kepame, iki baltymai gražiai pageltonuoja (net labiau į rudumą). Traukiame iš orkaitės ir dar šiltą pjauname aštriu peiliu.




O tada jau kaiskite arbatą nes skaniausias šiltas ir šviežias:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą