Vienas iš jos firminių yra šis labai paprastas pyragas - trupininis su uogiene. Man jis labai sekmadieniškas ir primenantis vaikystę, kai paruošus pamokas su šeima geri arbatą ir žiūri "Panoramą":)
- 200 g sviesto
- 300 g miltų
- 4 šaukštai cukraus
- 8 šaukštai šalto vandens
- Žiupsnelis druskos
- + uogienė
- + kiaušinio plakinys aptepimui, jei darote raštus
Sutarkuoju sviestą, beriu miltus, cukrų ir druską, pilu vandenį. Rankomis suminkau tešlą ir dedu į šaldytuvą, kad atvėstų. Palieku bent jau valandai, bet galima ir ilgiau.
Nedidelę dalį tešlos atidedu ir palieku šaldytuve dar kuriam laikui (iš jos darysiu trupinius), o kitą iškočioju, kad galėčiau ja iškloti kepimo formą.
Kepimo formoje įkloju sviestinio popieriaus, o jei neturiu, patepu sviestu, kloju tešlą ir patepu norima uogiene (juodieji serbentai, obuoliai, bruknės, slyvos ar pan - tinka visokios kokios mėgstate, geriau tirštesnės).
Kepu iki 200oC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (priklausys nuo to, ar naudosite didesnę kepimo formą, ar mažesnę ir koks bus apatinio sluoksnio storis). Į pabaigą galima uždengti folija kad nesviltų ir dar padėti į žemesnę lentyną, kad geriau iškeptų dugnas. Jei visgi perpjovus atrodys, kad dugnas dar neiškepęs, drąsiai pakepkite dar.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą