2014-10-28

*Izraelietiškos pomidorų ir granatų salotos Sababa

Šitas salotas nusižiūrėjau Berlyne, Izraelio virtuvės restoranėlyje. Užsukome ten su merginomis tarp apsipirkinėjimų ir likau sužavėta - buvo labai lengva ir paprasta - gal dėl to, kad šefas gamina dainuodamas, švilpaudamas ir šokdamas. Kitaip tariant - su meile:)

Grįžusi pasikviečiau drauges vakarienes ir pagaminau jas kaip pirmos meilės stadijos  - susipažinimo ir įsimylėjimo - simbolį

Tikslių proporcijų nežinau, nes jas spėjau iš galvos ir skonio burnoj, tačiau sudedamosios dalys ir apytiksliai kiekiai tokie:
  • Pomidorai (~7 vidutiniai)
  • Raudonas svogūnas  (1 vnt)
  • Granatas (visas jei mažesnis ar 0.75 didesnio)
  • Kalendra
  • Druska, pipirai, šiek tiek alyvuogių aliejaus
Pomidorus blanširuojame, nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Lukštename granato uogas*
Raudonąjį svogūną supjaustome tik itin smulkiai, taip pat ir kalendros lapelius.

Viską sumaišome, įdedame prieskonių, šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Viskas:)

Draugėms patiko. Tikiuosi ir jums patiks.


*Kaip teisingai lukštenti ir valgyti granato vaisius

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą