2014-10-20

*Saulėje džiovinti pomidorai alyvuogių aliejuje

Būčiau puiki namų šeimininkė! Išlydėjusi vyrą į darbą, išgerčiau dar puodelį kavos ir baigčiau skaityti laikraščius. Tada padžiaučiau skalbinius,  pasidaryčiau pirkinių sąrašą ir išeičiau į turgų ir parduotuves. Tik pirkčiau matyt ne visai pagal sąrašą, o tai kas šviežia, nematyta, arba su akcija:) Ir dar parsineščiau gėlių, kad būtų gražiau namuose. Ir tada ruoščiau vakarienę ir visokias atsargas žiemai ir netikėtiems svečiams.

Vienas iš tokių dalykų, kurį mėgstu  turėti šaldytuve yra saulėje džiovinti pomidorai. Praverčia - ir į makaronus, ir į couscous, ir šiaip vieni su šviežia duona. Galima pirkti ir iš karto aliejuje, bet man labiau patinka pasidaryti pačiai. Visgi geras alyvuogių aliejus geriau nei saulėgrąžų.


Taigi kaip gera namų šeimininkė būdama pas sesę kol ji dirbo nutariau paruošti džiovintų pomidorų ir jai, kad turėtų juodai dienai.

Vilniuje saulėje džiovintų pomidorų galima rasti mažose krautuvėlėse tokiose kaip la vinia ar užupio, būdavo ir Prismoje, tik nežinau kaip dabar.

Juos visų pirma perplaukite, kad nebūtų kokių žemių ar kitų purvų. Tada užpilkite šiltu vandeniu, kad išbrinktu ir suminkštėtų.

Tuo tarpu nulupkite kokias 2-3 skilteles česnako ir supjaustykite arba griežinėliais arba smulkiai smulkiai, kaip jums labiau patinka.

O tada stiklainiukuose sluoksniuokite taip - ypač tyras alyvuogių aliejus, pomidorai, vos vos šviežiai pamaltų pipirų ir druskos, keli kaparėliai, česnakas, ir vėl aliejus, pomidorai ir t.t.

Jei laikysite šaldytuve, alyvuogių aliejus tikėtina pakeis savo konsistenciją į tirštą, praras skaidrumą, tačiau išsigąsti nereikia, nes tai nieko blogo nereiškia ir aliejaus kokybės neblogina. Atšilęs iki kambario temperatūros vėl bus toks, kaip esame įpratę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą