2014-08-02

*Levandų sausainiai

Vazonėly turiu levandą, kuri nebežydi, tik auga. Bet jei auga virtuvėje, vadinasi, galima ir panaudoti virtuvėje. Ta proga labai paprasti ir žiauriai skanūs sausainiukai:

Valgomas šaukštas levandų lapelių (iš akies)
65 g. rudojo cukraus
125 g. sviesto
170 g. miltų

Levandas sutrinam su cukrumi blenderiu iki smulkių miltelių.
Supilame į minkštą sviestą, išmaišome, sudedame miltus - išminkome tešlą. Kone pabaiga.
Iškočiojame ritinuką (aš dariau poros cm skersmens) ir kuriam laikui dedame į šaldytuvą, kad kiek sustingtų ir lengviau pjaustytųsi.

Orkaitė įkaitinama iki 150 °C. Tešlos ritinėlius supjaustome apskritimais ir kepame apie 15 min, kol gražiai pagelsta.

Tikriausiai prasčiausi  kada nors kepti sausainiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą