2014-08-16

+Spaghetti su džiovintais pomidorais, brinzos sūriu ir špinatais

Prisikviečiau į namus pagalbą, nes reikėjo pakabinti jau kelis mėnesius laukiantį paveikslą ir sutvarkyti dar kelis dalykus. Darbų pasidalinimas aiškus - kol vieni užsiima statybiniais darbais, kiti turi paruošti vakairienė iš to kas yra namie.

"Bus makaronai", -nusprendžiu, nes per tuos karščius valgyti salotas atsibodo, o kiek atvėsęs oras kelia šilto maisto poreikį:)

Pradžia yra, reikia tik sugalvoti iš ko darysim skonį. Didžiulis stiklainis džiovinų pomidorų siūlosi būti patuštintas, o ir brinzos sūris prie jų puikiai tiks. Dar turiu česnako Ką čia dar įdėjus?

Vienas iš dalykų apie kurį pastaruoju metu galvoju gamindama yra spalvos. Reikėtų kažko žalio, bet nieko nėra, išskyrus prieš mėnėsį užšaldytus špinatus. Geriau būtų švieži, bet ką padarysi.


Reziumė, buvo sunaudoti šie produktai:

1,5 stiklinės džiovintų pomidorų
2 stiklinės šaldytų špinatų
1 galvutė česnako
Stiklinė vandens nuo makaronų virimo
Apie 400g spaghetti (svarbu, kad būtų iš kietagrūdžių kviečių miltų)
~200 g brinzos sūrio (naudojau karvės pieno brinza; tiktų ir feta)
Alyvuogių aliejus, druska, pipirai

Česnaką supjausčiau griežinėliais ir pakepiau ant alyvuogių aliejaus, kol gražiai pagelto.

Džiovintus pomidorus pasmulkinau į dvi tris dalis.

Atskiroje keptuvėje įpyliau šiek tiek aliejaus iš džiovintų pomidorų stiklainio, įkaitinau ir jame kelias minutes pakepiau pomidorus ir špinatus. Šiek tiek pasūdžiau ir pamaliau juodų pipirų.



Ilgai kepti nereikia, nes sudegę džiovinti pomidorai nelabai skanu, turi tik kiek paskrusti ir sušilti.
Jei špinatai būtų švieži, reikėtų pakepti kol suminkšės ir šiek tiek sukris, bet tai irgi tik kelių minučių reikalas.

Į džiovintų pomidorų keptuvę sudėjau pakeptus česnakus, įpyliau apie stiklinę vandens nuo makaronų virimo  ir viską sumaišiau su spaghetti.

Makaronai į lėkštę, o ant makatonų smulkiais kubeliais supjaustytas brinzos sūris. Gal būtų tikę papuošti šviežiu špinato lapu, bet buvo skanu ir taip:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą