2014-12-30

*Kalėdos. Cinamono žvaigždės

Dar vieni sausainiai iš mūsų su sese "rinkinuko", pasaulyje žinomi kaip Zimtsterne:) Taip taip, šitas irgi vokiškas receptas. Tiesa, su Rūta atradome jį viename sausainių žurnaliuke, o tik paskui pastebėjome, kad jų artėjant Kalėdoms galima įsigyti vokiškose parduotuvėse.

Visgi net ir per šias Kalėdas būdama Vokietijoje rinkausi kepti pati, o ne pirkti. Skaniau, gražiau, jaukiau. Ir dažnų svečių mėgstamiausi sausainiai:) Be to, labai gražu ir dovanoti!



  • 500 g maltų riešutų (lazdyno ar migdolų)
  • 5 baltymai
  • 400 g cukraus pudros*
  • 1,5 valg. šaukšto cinamono
  • 1 valg. šaukštas likerio (migdolų, vyšnių ar pan.) - nebūtina:)
  • šiek tiek cukraus pudros kočiojimui
Riešutus sumalame kavamale ir persijojame per sietelį, kad nebūtų pasislėpusių didesnių riešutų gabaliukų. Jei ir pasitaikytų, nieko baisaus, bet kai jų nėra, paprasčiau kočioti ir pjaustyti žvaigždes.

Baltymus išplakame iki standžių putų (taip, kad pavertus indą, jos neiškristų) ir tada sudėję cukraus pudrą išplakame dar. 

Į riešutus supilkite likerį, jei naudojate, ir didesnę dalį baltymų (~2/3), kad riešutai suliptų ir gautųsi minkome tešla. 
Kuria laikui padėkite į šaldytuvą ar net šaldiklį, nes atvėsusi geriau kočiojasi. 

Kočiokite apie 0,5cm storio lakštą ir pjaustykite žvaigždes. sudėję į kepimo skardą aptepkite likusiais baltymais ir dėkite į orkaitę Kepti apie 175°C orkaitėjė apie 10 min. Kad apkeptų, bet glajus išliktų baltas,  bet net ir šiek tiek parusvėję labai skanūs, tik kietesni.




*Jei neturite cukraus pudros,galite paprastą cukrų sumalti kavamale. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą