2014-12-23

*Kalėdos. Vaniliniai rageliai

Su sese turime "firminių" sausainių, kuriuos kepame tik kartą per metus, Kalėdoms. Meduoliai, cinamono žvaigždės ir vaniliniai rageliai yra tarsi būtina Kalėdų stalo dekoracija. O dar ir skanūs:) Artėjant šventėms vogčiomis vis išsitrauki vieną ar kitą iš metalinės dėžutės, o naktį po Kūčių vakarienės ir šv.Mišių jau gali skanauti klausydamas Andrea Bocelli Kalėdų koncerto.




  • 300 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštai vanilinio cukraus arba tiesiog vanilino
  • 1 kiaušinis
  • 150 g maltų lazdyno riešutų
  • 400 g miltų
  • Cukraus pudros pabarstymui
  • nebūtinai: tarkuota 1/2 citrinos žievelė



Sviestą ir cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę, jei naudojate, ir kiaušinį išsukite iki baltumo ir vientisos masės.

Suberkite maltus riešutus ir miltus ir užminkykite tešlą. Palikite ją kelioms valandoms šaldytuve atvėsti.

O tada formuokite ragelius ir kepkite apie 15 min.  iki 175°C įkaitintoje orkaitėje. 
Sudėkite į metalinę dėžutę ir drąsiai laikykite iki reikės vaišintis:) Patiekite apibarstę cukraus pudra.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą