Paskutinius kelerius metus nei vienos Kūčios neapsiėjo be mano naminių šližikų pagal Šarūno receptą. Gal ir ne patys tinkamiausi pasninkui, su pienu ir kiaušiniais, užtat tikrai skanūs, nesubliūkšta aguonų piene, ir svarbiausia, rankų darbo, su meile:)
- 2 stiklinės pieno
- 1 stiklinė cukraus
- 2 kiaušiniai
- pakelis sausų mielių (arba 25 g tradicinių)
- 2 valg. šaukstai aliejaus
- 100 g ištirpinto sviesto
- ½ arbatinio šaukštuko druskos
- aguonų
- vanilinio cukraus
- miltų
Mielių paruošimas
Dubenėlyje ištrinti mielas su 1 valg. šaukštu cukraus, sudėti 3 šaukštais šilto pieno ir 2 šaukštais miltų. Išmaišyti, kad gautųsi skysta masė, uždengti ir palikti šiltai, kad iškiltų 2 kartus.
Šiltai dėkite į šilto vandens vonelę ar į orkaitę ant minimalios temperatūros.
Tešla
Mieles
supilti į 2 stiklines pieno, išmaišyti ir dėti kitus ingridientus. Maišyt iki
vientisos masės, po truputį dedant miltus. Pradžioje maišau rankiniu plakikliu,
paskui mediniu šaukštu, galiausiai rankomis suminkau tešlą. Palikti kelioms
valandos pailsėti ir pakilti
Tada įsijunkite mėgstamiausią kalėdinę muziką, kočiokite rankomis juosteles ir pjaustykite norimo dydžio šližikus.
Tegu tešla būna šiltai, kol jūs dirbsite.
Kepti ~170
laipsnių orkaitėje, kol bus gražiai pageltę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą