Tikriausiai tai bus paprasčiausias receptas iš visų mano aprašytų, bet kodėl gi ne, juk tai neturi įtakos skoniui:)
Jeigu burokėlius išsikepsite iš anksto, galėsite greitai paruošti šias salotas po darbo sau ar užsukusiems svečiams.
Visą mano gyvenimą burokėliai buvo verdami ir tada tarkuojami, maišomi su majonezu ar aliejumi. Nieko įmantraus, nieko blogo, bet dabar renkuosi burokėlius kitaip.
Burokėlius geriausia kepti ~200°C orkaitėje, įsuktus į foliją. Trukmė priklauso nuo burokėlių dydžio, tad geriausia patikrinti šakute.
Iškepusius burokėlius nulupu ir pjaustau kubeliais. Fetą taip pat.
Anakardžius perskeliu per pusę ir paskrudinu keptuvėje (be aliejaus ar kitų riebalų).
Dar pasmulkinu šiek tiek petražolių, nes jos skanu ir žalia spalva labai tinka prie burokėlių raudonio ir baltos fetos.
Galima viską sumaišyti inde ir padėti į stalą, bet gražiau sluoksniuoti, nes tada feta netampa rožinė, bent jau kurį laiką.
Burokėliai - feta - petražolės - šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų - apkepti anakardžiai - ypač tyras geras alyvuogių aliejus.
Viskas. Na, dar neblogai duoti šviežios duonos ir daugiau aliejaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą