2015-01-31

*Bruschetta su baravykais ir džiovintais pomidorais

Receptą kažkada perskaičiau  sezoninės virtuvės tinklapyje ir dabar jis puikiai prie pirmojo mano organizuoto Vyno Savamokslių užsiėmimo vyno*


Vynas - Marchesi de' Frescobaldi Morellino di Scansano Santa Maria DOCG, Sangiovese ir Cabernet Sauvignon blend, iš Toskanos.

O užkandis ruoštais taip:

Iš vakaro užmerkite porą saujų džiovintų  baravykų.

Aš paprastai  džiovintus gybus virdavau bet jei naudojate baravykus, juos pamerkus, o ne virus, lieka daugiau tikro grybo.

Porą didesnių svogūnų arba daug mažiukų nupulkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

Kepkite ant sviesto ir šiek tiek aliejaus ant mažos ugnies, kad suminkštėtų bet neapskrustų. Šiek tiek pasūdykite, įberkite šaukščiuką cukraus, kad kramelizuotųsi, ir atidėkite į šalį.

Kol svogūnai kepa, smulkiai supjaustykite porą skiltelių česnako, o išbrinkusius baravykus - plonomis juostelėmis.

Grybus ir česnaką apkepkite keptuvėje ant sviesto ir tada sumaišykite su svogūnais.

Saujelę džiovintų pomidorų (jei neturite naminių, tiks ir pirkti parduotuvėje) supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su grybais ir svogūnais. Galite vos vos pakepti.

Paragaukite. Druska ir pipirai dar niekam nepakenkė:) Kai sukursite norimą skonį - bus baigta, liks tik pasiruošti duoną.

Ciabatta supjaustome plonom riekelėm, išdėliojam ant kepimo skardos išklotos sviestiniu popieriumi ir aptepame aliejumi. 

Galite naudoti ypač tyrą alyvuogių arba tą, kuriame buvo laikyti džiovinti pomidorai. Bent jau man visada gaila jį tiesiog išpilti, tad pasilieku patiekalams, kur aliejaus sukauptas džiovintų pomidorų skonis tinka.

Apibarstykite džiovintais čiobreliais, šiek tiek druskos ir pašaukite į orkaitę, kad apskrustų.

Ant apskrudusių riekelių dėkite baravykų ir džiovintų pomidorų gardumėlį, puoškite šviežiu čiobreliu ir duokite draugams prie vyno:)









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą