2015-01-25

*Moliūgų sriuba ir jos variantai pagal Meringą

Jeigu kas nors paprašytų pasakyti paprasčiausiai pagaminamą sriubą, tai tikrai būtų trinta moliūgų.
 
Kam tada apie ją rašyti? Paėmei moliūgą, nulupai, supjaustei, išvirei, sutrynei - va prašau. Na gerai, dar grietinėlės įpylei, kad būtų gražesnė spalva.

Bet ne:)
Geriau yra daryti taip:

  1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas šaukštu ar peiliu, jei didelis, dar pasmulkinkite ir dėkite į orkaitę (~200°C). Kepdami moliūgai suminkštėja ir lengviau nusipjauna jų žievė. O jei turite laiko ir pakepsite ilgiau - galėsite tiesiog išskobti šaukštu.
  2. Tuo tarpu nulupkite kelias bulves, porą vidutinio dydžio turėtų užtekti. Daug nereikia, nes gausis ne moliūgų sriuba, o bulvienė. Visgi bulvė pagal prancūzus yra labai svarbi, nes suteikia kremiškesnę struktūrą. Galvoju, kad dėl krakmolo, kurio turi prikaupusi.
  3. Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į vandenį virti.
  4. Atskirai keptuvėje ant sviesto pakepkite svogūną. Kad suminkštėtų, bet nesuskrustų.
  5. Moliūgus nupultus ar išskobtus supjaustykite ir sudėkite į vandenį su bulvėmis, jei dar kieti, pavirkite. Tada sudėkite ir svogūnus.
  6. Dalį vandens nupilkite į puodelį, jei sutrynus daržoves norėtųsi skysčiau, ir sutrinkite viską blenderiu.
  7. Įpilkite šiek tiek grietinėlės, pieno, ar net grietinės. Išmaišykite.
  8. Druska ir pipirai privalomi.

Dabar  variantai tokie:
  • Papjaustykite minkšto ožkos sūrio ir pabarstykite juo sriubą lėkštėje (jei visi šeimos nariai ir svečiai jį valgo, galite šiek tiek ištirpinti ir sriuboje)
  • Vietoj grietinėlės naudokite kokoso pieną, o kepdami svogūną pakepkite ir šiek tiek smulkinto čili pipiro, o šalia druskos ir pipirų skaninkite ir kariu
  • Pasirinkite minkštą karvės pieno sūri ir ploną riekelę jo dėkite ant sriubos. Kaip tik taip šiqandien ir dariau - naudojau Sūrių turguje įsigytą Aleksando Jermakovičiaus ūkio brie tipo sūrį (labai skanu, kai pradeda lydytis)..Na ir pabarsčiau sriubos viršų maldon'o druska.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą