Kam tada apie ją rašyti? Paėmei moliūgą, nulupai, supjaustei, išvirei, sutrynei - va prašau. Na gerai, dar grietinėlės įpylei, kad būtų gražesnė spalva.
Bet ne:)
Geriau yra daryti taip:
- Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas šaukštu ar peiliu, jei didelis, dar pasmulkinkite ir dėkite į orkaitę (~200°C). Kepdami moliūgai suminkštėja ir lengviau nusipjauna jų žievė. O jei turite laiko ir pakepsite ilgiau - galėsite tiesiog išskobti šaukštu.
- Tuo tarpu nulupkite kelias bulves, porą vidutinio dydžio turėtų užtekti. Daug nereikia, nes gausis ne moliūgų sriuba, o bulvienė. Visgi bulvė pagal prancūzus yra labai svarbi, nes suteikia kremiškesnę struktūrą. Galvoju, kad dėl krakmolo, kurio turi prikaupusi.
- Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į vandenį virti.
- Atskirai keptuvėje ant sviesto pakepkite svogūną. Kad suminkštėtų, bet nesuskrustų.
- Moliūgus nupultus ar išskobtus supjaustykite ir sudėkite į vandenį su bulvėmis, jei dar kieti, pavirkite. Tada sudėkite ir svogūnus.
- Dalį vandens nupilkite į puodelį, jei sutrynus daržoves norėtųsi skysčiau, ir sutrinkite viską blenderiu.
- Įpilkite šiek tiek grietinėlės, pieno, ar net grietinės. Išmaišykite.
- Druska ir pipirai privalomi.
Dabar variantai tokie:
- Papjaustykite minkšto ožkos sūrio ir pabarstykite juo sriubą lėkštėje (jei visi šeimos nariai ir svečiai jį valgo, galite šiek tiek ištirpinti ir sriuboje)
- Vietoj grietinėlės naudokite kokoso pieną, o kepdami svogūną pakepkite ir šiek tiek smulkinto čili pipiro, o šalia druskos ir pipirų skaninkite ir kariu
- Pasirinkite minkštą karvės pieno sūri ir ploną riekelę jo dėkite ant sriubos. Kaip tik taip šiqandien ir dariau - naudojau Sūrių turguje įsigytą Aleksando Jermakovičiaus ūkio brie tipo sūrį (labai skanu, kai pradeda lydytis)..Na ir pabarsčiau sriubos viršų maldon'o druska.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą