2015-01-07

Izraelietiškos bulgur, saliero ir džiovintų spanguolių salotos. Sababa style

Vienas izraelietiško Berlyno restoranėlio Sababa  salotas jau esu aprašiusi (pomidorų su granato sėklomis http://meringavirtuveje.blogspot.com/2014/10/izraelietiskos-pomidoru-ir-granatu.html),
o dabar atėjo laikas antroms.

Tąkart spalį man jos taip patiko, kad kitą dieną ėjau ieškoti bulgur kruopų, nes Lietuvoje jų iki tol nebuvau nei mačius, nei ragavus (dabar jau patiktrinau - Mindaugo Maximoje yra, tikiu ir kitur). Užsirašiau tik ingridientus, tad gamindama dėjau iš akies ir jums pateikiu taip, kaip dariau aš, o Jūs galite koreguoti pagal save.

  • 250 g bulgur kruopų
  • ~1 kg saliero stiebų*
  • pora saujų džiovintų spanguolių
  • pora saujų graikinių riešutų
  • petražolių, jei pageidaujate
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pusės apelsino sulčių
Bulgur kruopas supilkite į indą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad vandens būtų kiek virš kruopų, uždenkite ir palikite 10-15 min, kad suminkštėtų, bet dar būtų al dente. Jeigu pastebėsite, kad reikia, įpilkite kiek daugiau vandens, o jei bus per daug, perkoškite per sietelį. Pabaigoje šiek tiek pasūdžiau ir permaišiau.

Saliero stiebus nuplaukite, nulupkite (nebūtina, bet kiek skaičiau sako taip geriau, mažiau tų siūlų tarp dantų, nors man jie lyg ir netrukdė iki šiol:))  ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Graikinius riešutus  susmulkinkite ir sumaišykite su salieru, kruopomis bei spanguolėmis. Užpilkite aliejumi sumaišytu su pusės apelsino sultimis. Pasūdykite pagal skonį, jei norite pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite svečiams.




 *Pirkau du ryšuliukus - abu po maždaug pusę kg, bet nulupus, nupjausčius lapus ir kotus liko apie 600 g





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą