Pavadinau juos Pomme Allemand kaip svečius iš Vokietijos Normandijos vakarėlyje, nes jų receptą, ne taip kaip kitų patiekalų tą vakarą, radau ne kokiam prancūzų virtuvės blog'e, o mylimiausio vokiško žurnalo Brigitte internetiniame puslapyje.
Ingridientai 8 asmenis užkandžiui, arba 4 alkanesniems:
- vištienos krūtinėlė (~300 g)
- 2 svogūnai
- 1 nedidelis čili pipiriukas
- 1 arb. šaukštas sviesto
- 2 arb. šaukštai miltų
- 350 ml vištienos sultinio
- 2 valg. šaukštai grietinės
- druskos
- pipirų
- 20 g anakardžių riešutų
- 4 obuoliai
Jei vištienos krūtinėlė su oda ar ant kaulo, nuimkite viską, ir ją "gryną" smulkiai supjaustykite.
Vištieną apkepkite svieste ir tada į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą vieną svogūną ir čili pipirą. Viską dar šiek tiek kartu pakepkite.
Apibarstykite miltais ir supilkite ~pusę sultinio. Pavirkite apie 5 minutes. Tada sudėkite grietinę, druską, pipirus.
Apibarstykite miltais ir supilkite ~pusę sultinio. Pavirkite apie 5 minutes. Tada sudėkite grietinę, druską, pipirus.
Anakardžius susmulkinkite ir trumpai apkepkite keptuvėje be riebalų, kad kiek apskrustų. Atsargiai, nes riešutai greit ima degti.
Riešutus sudėkite į mėsos ragu ir viską sumaišykite. Paragaukite ir jei reikia, dar pasūdykite ar papipirinkite.
Obuolius pjaukite per pusę, išimkite sėklas, ir sudėti į skardą. Tada visus bendrai pabarstykite druska ir pipirais. Į obuoliuose esančias duobutes sudėkite mėsos ragu su kaupu. Į kepimo skardą supilkite likusį sultinį ir susmulkintą andrą svogūną ir kepkite apie 25 min. 200°C orkaitėje.
***
O nuotraukoje žemiau į šitą įdarytą obuolį atsirėmė Croque monsieur Normand - su camembert'o sūriu ir obuoliais.
Duoną rinkitės minkštą, patepkite sviestu, ant vienos riekės dėkite gero sūrio (jis turi daugiau skonio nei koks pigus) ir pagaliukais supjaustyto obuolio be žievelės, o tada uždenkite antra duonos rieke. Kepkite sumuštinių keptuvėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą