2015-01-13

*Pomme Allemand arba obuolys įdarytas vištiena su čili

Nuo praėjusių metų likau Jums skolingą porą receptų iš obuolių vakarėlio iPomme meniu. O šitie įdaryti kepti obuoliai tikrai  buvo verti dėmesio - įdomūs, kitokie, skanūs  ir ne taip jau sunkiai pagaminami.

Pavadinau juos Pomme Allemand kaip svečius iš Vokietijos Normandijos vakarėlyje, nes jų receptą,  ne taip kaip kitų patiekalų tą vakarą, radau ne kokiam prancūzų virtuvės blog'e, o mylimiausio vokiško žurnalo Brigitte internetiniame puslapyje.



Ingridientai 8 asmenis užkandžiui, arba 4 alkanesniems:

  • vištienos krūtinėlė (~300 g)
  • 2 svogūnai
  • 1 nedidelis čili pipiriukas
  • 1 arb. šaukštas sviesto
  • 2 arb. šaukštai miltų
  • 350 ml vištienos sultinio
  • 2 valg. šaukštai grietinės
  • druskos
  • pipirų
  • 20 g anakardžių riešutų
  • 4 obuoliai 

Jei vištienos krūtinėlė su oda ar ant kaulo, nuimkite viską, ir ją "gryną" smulkiai supjaustykite.

Vištieną apkepkite svieste ir tada į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą  vieną svogūną ir čili pipirą. Viską dar šiek tiek kartu pakepkite.

Apibarstykite miltais ir supilkite ~pusę sultinio. Pavirkite apie 5 minutes. Tada sudėkite grietinę, druską, pipirus. 

Anakardžius susmulkinkite ir trumpai apkepkite keptuvėje be riebalų, kad kiek apskrustų. Atsargiai, nes riešutai greit ima degti. 

Riešutus sudėkite į mėsos ragu ir viską sumaišykite. Paragaukite ir jei reikia, dar pasūdykite ar papipirinkite.

Obuolius pjaukite per pusę, išimkite sėklas, ir sudėti į skardą. Tada visus bendrai pabarstykite druska ir pipirais. Į obuoliuose esančias duobutes sudėkite mėsos ragu su kaupu. Į kepimo skardą supilkite likusį sultinį ir susmulkintą andrą svogūną ir kepkite apie 25 min.  200°C orkaitėje.


***
O nuotraukoje žemiau į šitą įdarytą obuolį atsirėmė  Croque monsieur Normand - su camembert'o sūriu ir obuoliais.

Atskirai recepto nerašysiu, bet esmė tokia:
Duoną rinkitės minkštą, patepkite sviestu, ant vienos  riekės dėkite gero sūrio (jis turi daugiau skonio nei koks pigus) ir pagaliukais supjaustyto obuolio be žievelės, o tada uždenkite antra duonos rieke. Kepkite sumuštinių keptuvėje.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą