Šis Miglės tortas yra vienas iš pirmų mano receptų sąsiuvinyje - skanusis trupinių pyragas su kondensuotu pienu, džiovintais vaisiais ir graikiškais riešutais.Anksčiau dažnai jį kepdavau įvairioms progoms ir vakarėliams, ar tėveliui per gimtadienį, kad savo gimtadienio proga nusineštų į darbą pavaišinti kolegų, o dabar kepu savo tuoj beveik busimiems kolegoms. Nauji metai prasideda pokyčiais ir aš tikiu, kad visi pokyčiai į gerą ir suteikia mums naujų progų. Kad ir prisiminti senus gerus receptus:)
- 200 g grietinės
- 200 g svieto
- 3 kiaušiniai
- miltai
- 2 indeliai saldinto kondensuoto pieno
- Džiovintų vaisių (abrikosų, ananasų, razinų, slyvų ir viso kito, ką mėgstate)
- Graikiškų riešutų
- (cukraus nereikia)
Sviestą išmaišykite su kiaušiniais, supilkite grietinę, suplakite viską iki vienos masės ir tada po truputį supikite miltus iki gausis minkoma tešlą. Suminkykite vieną gabaliuką ir įsukite į maistinę plėvelę ar įdėkite į maišelį ir palikite gerai atvėsti.
Atvėsusią tešlą tarkuokite burokine tarka ant sviestinio popieriaus, paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 180 °C orkaitėje, kol gražiai pagels*
Kondensuoto pieno indelius įstatykite į puodą ar metalinį dubenį, užpilkite vandeniu ir virkite apie porą valandų (neatidarytus!). Jei vanduo indelių neapsemia, juos kas kažkiek laiko vis apverskite, arba virkite paguldytus ir pasukite.
Į iškeptus trupinius sudėkite susmulkintus riešutus, džiovintus vaisius, permaišykite ir sukrėskite virtą kondensuotą pieną - turėtų būti kiek tirštesnis nei įprasta, net rusvas, bet čia kaskart vis kitaip gali gautis:)
Viską sudėkite į torto formą, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Geriausia per naktį. Kitą dieną galima nešti į darbą ar vaišinti svečius.
* Kadangi trupiniai bus skirtingo storiu, galite jau pageltusius išimti, o kitus kepti ilgiau. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad apačia, kuri liečia kepimo skartą, gali geltonuoto, kai viršus dar bus balkšvas. - aš apverčiu su mentele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą