Jurgis parinko mums vyno susipažinimui su skirtingais vyno stiliais ir vynuogėm, o prie jo reikėjo ko nors mėsiško.
Aną savaitę pas Vigiliją buvau ragavusi Piemenėlių pyrago ir apsvarsčiusi visokių variantų nutariau, kad jis turėtų labai gerai tikti ir patikti draugams. Taip ir buvo:)
Prieš gaminant reikia pasirūpinti šiais ingridientais:
- 500 g maltos mėsos (geriausia aviena, jautiena, bet galima įmaišyti ir kiaulienos)
- pora svogūnų
- 3 morkos
- lauro lapas
- pora skiltelių česnako
- du šaukštai miltų
- 500 ml jautienos sultinio
- šaukštas vorčesterio padažo (*siūlau rinktis Heinz, nes jo sudėtis labiau panaši į tą, kokią nurodo tradicinio padažo aprašymas)
- šaukštas pomidorų pastos
- 1 kg bulvių
- aliejaus kepimui
- sviesto ir pieno bulvių košei
Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus.
Morkas supjaustykite kubeliais ir taip pat apkepkite, iki suminkštės.
Galiausiai sudėkite maltą mėsą ir kepkite kol lengvai apskrus ir susidarys maži mėsos burbuliukai. Druska ir pipirai pagal skonį, bet privalomi:)
Į apkeltą mėsą sudėkite pomidorų pastą ir vorčesterio padažą, išmaišykite ir kelias minutes pakepkite. Tada apibarstykite miltais, permaišykite, supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie valandą. Įmeskite lauro lapą. Paragautike, turi būti skanu;) jei ne, paskaninkite!
Tuo tarpu išvirkite bulves. Išvirusias nukoškite, sutrinkite, įdėkite sviesto ir šiek tiek pieno. !Nepadarykite košės per minkštos, geriau kietesnė - bus tvirtesnis pyragas ir lengviau pjaustykite.
Mėsą sudėkite į karščius atsparų kepimo indą (apie pusę jo gylio), o ant viršaus - bulvių košė. Jos viršų išlyginkite ir tada subraukykite šakute (patogiau kai ji apversta dantukais aukštyn.
Kepkite ~30 min ar ilgiau, kol viršus gražiai pagels ir apskrus, ~180°C orkaitėje.
Mes valgėme su plėšytomis iceberg salotomis, išmaišytosmis su alyvuogių aliejaus, medaus, garstyčių ir balzamiko padažu. Tinka ir marinuoti agurkėliai, o anglai valgo su žirneliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą